Τελετή λήξης σχολικού έτους 2021 – 2022

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 με μία λιτή αλλά σημαντική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση αποχαιρετήσαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που αποφοίτησαν από το σχολείο μας. Όλα ήταν διαφορετικά, τα μαθήματα είχαν τελειώσει, μία δύσκολη και απαιτητική χρονιά είχε ολοκληρωθεί, το φορτίο των εξετάσεων άνηκε πλέον στο παρελθόν και τα πρόσωπά των παιδιών ακτινοβολούσαν χαρά, ευτυχία και προσμονή για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Στην έναρξη της εκδήλωσης το λόγο πήρε ο διευθυντής του σχολείου κ. Παναγιωτακόπουλος Ανδρέας ο οποίος έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό στους μαθητές και τις μαθήτριες που αποφοίτησαν λέγοντάς τους πως τα μαθητικά τους χρόνια θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό τους και ότι πολλές φορές θα ανατρέξουν με νοσταλγία σ΄ αυτά για να ζωντανέψουν μνήμες και στιγμές που έζησαν με τους συμμαθητές τους και τους καθηγητές τους. Στην τρίχρονη διαδρομή τους στο Γενικό Λύκειο Αιγείρας, πλούτισαν τις γνώσεις τους, απέκτησαν εφόδια για το μέλλον, δημιούργησαν φιλίες και συναισθηματικούς δεσμούς, μοιράστηκαν προβληματισμούς και όνειρα, έθεσαν στόχους, ανακάλυψαν αρχές και ιδανικά. Φτάνοντας στο σήμερα ήρθε η επιβράβευση για τους κόπους και τις δυσκολίες που κατόρθωσαν να ξεπεράσουν σε αυτό τους το ταξίδι, ώστε να ξεκινήσουν για το επόμενο, το πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό, αυτό που έχει ως προορισμό του την ενηλικίωση.

Στη συνέχεια, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με αφορμή την αποχώρηση από το σχολείο, λόγω συνταξιοδότησης, απαχαιρετήσαμε τον κ. Καλόγηρο Ηλία, το Μαθηματικό μας, και τον κ. Παπουτσή Ανδρέα, το Θεολόγο μας, με πολυετή και αδιάλειπτη παρουσία και των δύο στο σχολείο μας.

Είναι αναγνωρισμένο τόσο από τον εκπαιδευτικό χώρο όσο και από την τοπική κοινωνία πως τόσο ο κ. Καλόγηρος Ηλίας όσο και ο κ. Παπουτσής Ανδρέας, δεν ασκούσαν απλώς ένα επάγγελμα αλλά ένα λειτούργημα, καθώς όλα αυτά τα χρόνια με ήθος, υπομονή, ευγένεια και καλοσύνη μετέδωσαν τις γνώσεις τους και διαπαιδαγώγησαν τους μαθητές και τις μαθήτριές τους, οι οποίοι είμαστε βέβαιοι πως θα τους θυμούνται με αγάπη για πάντα. Τους ευχόμαστε στην καινούρια φάση της ζωής τους να είναι υγιείς, χαρούμενοι και ευτυχισμένοι με τις οικογένειές τους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Αιγείρας κ. Παπανδρέου Ελένη, στη συνέχεια, έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό στους απόφοιτους μαθητές/-τριες του σχολείου μας και τίμησε τους καθηγητές που αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης, με ένα συμβολικό δώρο ως ελάχιστη ανταπόδοση στο μεγάλο έργο που προσέφεραν στα παιδιά της τοπικής κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση παρευρέθησαν η κ. Αποστολοπούλου Ελένη φιλόλογος των δύο σχολείων κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιάλειας «Ο ΔΕΣΜΟΣ» και γονείς-κηδεμόνες των μαθητών μας.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε, η κ. Μάρη Παπαγεωργοπούλου όπου και αυτή με τη σειρά της χαιρέτησε τους απόφοιτους μαθητές/-τριες του σχολείου μας και ως Αντιπρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στην αξία και την σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, προσφέροντας παράλληλα στο κάθε μαθητή και μαθήτρια ένα συμβολικό δώρο και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιάλειας «Ο ΔΕΣΜΟΣ».

Η εκδήλωση αποφοίτησης ολοκληρώθηκε με την απονομή των απολυτηρίων τίτλων στους απόφοιτους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.

Ακολούθησαν οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες των μαθητων/-τριών και των καθηγητών/τριών του σχολείου και προσφέρθηκαν εδέσματα και αναψυκτικά στους παρευρισκομένους.

Αξίζουν κάθε επαίνου  τέτοιες εκδηλώσεις και μάλιστα όταν γίνονται από όλη την εκπαιδευτική και τοπική κοινότητα, περισσότερο όμως από τους γονείς των μαθητών/-τριών, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα απ’ οποιονδήποτε την προσφορά και την άοκνη προσπάθεια των εκπαιδευτικών λειτουργών, όχι μόνο για τη μετάδοση γνώσεων, αλλά και τη διάπλαση υγιούς χαρακτήρα των μαθητών τους.

Καλό καλοκαίρι και καλή σταδιοδρομία στους μαθητές μας!

Comments are Closed

error: Content is protected !!