Τελική εκδήλωση και έκθεση των έργων για τον Εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022, την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, η κα. Αργυροπούλου Μαρία με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ Λυκείου, συμμετείχαν στη διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης των παραγόμενων του Τοπικού Δικτύου Σχολείων για την κεραμική τέχνη, με τίτλο «Χώμα – Νερό – Φωτιά: αναζητώντας την τέχνη της γης από τη φύση στη χρήση και από τη χρήση στο Μουσείο».

Το δίκτυο οργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων τής ΔΙΠΕ Αχαϊας σε συνεργασία με το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) τού Πανεπιστημίου Πατρών, τη ΔΔΕ/Πολιτιστικά Θέματα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, την ομάδα “ΚΕΡΑΜΟΣ – Κέντρο Μελέτης Αρχαιολογικού Υλικού” τού Τμήματος Γεωλογίας τού Πανεπιστημίου Πατρών και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποίησαν οι μαθητές μας με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κας. Αργυροπούλου Μαρίας είχε τίτλο «Σύγχρονοι Αιγειράτες κεραμείς αναζητούν την τέχνη των προγόνων τους» και ανέδειξε τη διαχρονική και διαπολιτισμική σημασία της κεραμικής τέχνης.

Τέλος, έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν σαν μικροί «αγγειοπλάστες» και «αγγειογράφοι» πώς να διαμορφώνουν τον κόσμο τους φτιάχνοντας σπουδαία πράγματα από το πιο απλό και αρχέγονο υλικό, τον πηλό.

Από τις 10 Μαΐου έως και 6 Ιουνίου 2022 το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών φιλοξένησε Παράλληλες Εκθέσεις Έργων Σχολείων του Δικτύου «Χώμα-Νερό-φωτιά: αναζητώντας την τέχνη της γης από τη φύση στη χρήση και από τη χρήση στο Μουσείο» όπου παρουσιάστηκαν τα έργα των σχολικών ομάδων μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο δίκτυο, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων και των εργαστηρίων κεραμικής στα οποία συμμετείχαν, καθώς και υλικό από τις εργασίες τους στο σχολείο.

Comments are Closed

error: Content is protected !!