Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821

Στις 24 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή στο πλαίσιο της επετείου για την 25 Μαρτίου 1821. Τη γιορτή ανέλαβαν να οργανώσουν και να παρουσιάσουν ομάδες μαθητών και των τριών τάξεων του Γενικού Λυκείου Αιγείρας με τη καθοδήγηση των καθηγητών του σχολείου μας κ. Αργυροπούλου Μαρίας (φιλόλογος), του κ. Σπανού Γεώργιου (γυμναστής) και της κ. Σπανού Αθηνάς (φυσικός).

Μέσα από κείμενα της τοπικής ιστορίας από την ευρύτερη περιοχή του τόπου που ζουν και κατάγονται οι μαθητές του σχολείου μας, ποιήματα και δρώμενα, προβλήθηκαν χαρακτηριστικά στοιχεία της ελληνικής επανάστασης με αναφορές στην προεπαναστατική ζωή και στα επαναστατικά γεγονότα της περιοχής, το κίνημα του φιλελληνισμού, οι τοπικοί ήρωες της επανάστασης, οι γυναίκες που θυσιάστηκαν για να μην πέσουν στα χέρια του εχθρού.

Τη γιορτή εμπλούτισαν, για πρώτη φορά, τα διαχρονικά τραγούδια από μαθητές μας με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και φυσικά οι υπέροχοι παραδοσιακοί χοροί που έδωσαν μία όμορφη εικόνα για το σχολείο μας στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Τη γιορτή παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας κ. Δούλος Επαμεινώνδας, ο οποίος ενθουσιασμένος από την εκδήλωση συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για την υψηλή συμμετοχή τους στην γιορτή, τους υπεύθυνους καθηγητές για την οργάνωση, το συντονισμό της γιορτής, την αξιόλογη προσπάθεια τους να αναδείξουν την τοπική ιστορία, τις μαθήτριες που συμμετείχαν στη χορευτική ομάδα και τους μαθητές μας που με τις υπέροχες φωνητικές τους ικανότητες και την δεξιοτεχνία τους στη κιθάρα και το σαξόφωνο έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην σχολική γιορτή.

Comments are Closed

error: Content is protected !!