Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, στο Γενικό Λύκειο Αιγείρας, αποφασίστηκε να αφιερωθούν για κάθε τάξη δύο (2) διδακτικές ώρες σε δράσεις – συζητήσεις – εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.

Συγκεκριμένα οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν ως εξής:

  • Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, έγινε ενημέρωση και συζήτηση στη Γ΄ Λυκείου από τον καθηγητή, κ. Σπανό Γεώργιο, γυμναστή του σχολείου μας.
  • Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, έγινε ενημέρωση και συζήτηση στη Β΄ Λυκείου από την καθηγήτρια, κ. Σπανού Αρετή, φιλόλογο του σχολείου μας.
  • Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, η Α΄ Λυκείου παρακολούθησε τη διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το ΥΠΑΙΘ και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Παπαδοπούλου Παρασκευή, μαθηματικό του σχολείου μας.

Όλες οι δράσεις ήταν μέρος της καμπάνιας #milatora η οποία αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γίνομαι εθελοντής – Υπερασπίζομαι τα Δικαιώματά μου» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του YouSmile, εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Comments are Closed

error: Content is protected !!