Εθελοντική Αιμοδοσία στο Γενικό Λύκειο Αιγείρας

Για μια ακόμη χρονιά, πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2024, στο χώρο του σχολείου μας, η καθιερωμένη πλέον εθελοντική αιμοδοσία, στα πλαίσια του προγράμματος που εκπονεί η μαθηματικός μας κα Παπαδοπούλου Παρασκευή σε συνεργασία με τη Γ΄ Λυκείου.

Κλιμάκιο από το Γ.Ν. Άγιος Ανδρέας Πατρών, αποτελούμενο από έμπειρο γιατρό και δύο αιμολήπτριες, επιτέλεσαν ακάματα το έργο τους από τις 9:00 ως τις 14:00 αδιάκοπα, με τις 4 καρέκλες αιμοδοσίας να μην έχουν αδειάσει ούτε λεπτό! Οι 48 μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν ήταν μια ανέλπιστη επιτυχία την οποία οφείλουμε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των συλλόγων της περιοχής μας.

Μαθητές της Γ΄, αλλά και της Β’  τάξης, έδωσαν το καλό παράδειγμα κάνοντας πέρα το φόβο τους και πρωτοστατώντας στην αιμοδοσία. Το αποτύπωμα της δράσης αποκαλύφθηκε όταν παιδιά από τη Γ΄ Λυκείου, νυν φοιτητές, που συμμετείχαν στο περυσινό πρόγραμμα, έδωσαν δυναμικό παρόν αποδεικνύοντας πως το βίωμα αυτό τους ενέπνευσε την κουλτούρα του εθελοντισμού και τους χάρισε την ταυτότητα του αιμοδότη.

Τίποτα απ’ αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την πολύτιμη αρωγή του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών «Ο Δεσμός» που κάθε χρόνο μας τιμά προσφέροντας απλόχερα την έμπειρη βοήθειά του. Να σημειωθεί πως στις 19 Φεβρουαρίου 2024 είχε προηγηθεί δίωρη ενημέρωση από ειδικό του νοσοκομείου και μέλη του Δεσμού προς όλους τους μαθητές για την επίλυση αποριών, την έγκυρη πληροφόρηση και την ανάδειξη της σπουδαιότητας του εθελοντισμού ως κοινωνικό αγαθό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!