Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στον Τόπο Θυσίας στα Καλάβρυτα

Με αφορμή…

  • τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας
  • τη συμμετοχή της Β΄ τάξης Λυκείου του Γενικού Λυκείου Αιγείρας, στο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Σπόροι Σοφίας για Πόρτες Ανοιχτές» της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας δια του Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος
  • τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 78 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα στη Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων και τιμώντας τους Καλαβρυτινούς Μάρτυρες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943

οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης Λυκείου του Γενικού Λυκείου Αιγείρας, στις 9 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στον Τόπο Θυσίας στα Καλάβρυτα, με στόχο να ενισχύσει την καλύτερη μετάδοση και την αποτελεσματικότερη κατάκτηση της ιστορικής γνώσης, της απόκτησης πανανθρώπινων αξιών και δικαιωμάτων, προάγοντας τις αρχές της βιωματικής μάθησης.

Πιο συγκεκριμένα η επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος περιλάμβανε την ξενάγηση στο χώρο του μουσείου και προγραμματισμένες δραστηριότητες θεατροπαιδαγωγικού χαρακτήρα από αρχαιολόγους του μουσείου με στόχο τη βιωματική επαφή των μαθητών και των συνοδών εκπαιδευτικών με τη μόνιμη έκθεση του μουσείου.

Με το πέρας της επίσκεψης και των εκπαιδευτικών δράσεων του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση από τους συνοδούς καθηγητές κα. Αργυροπούλου Μαρία και κ. Χαβαριώτη Γεώργιο, στον Τόπο Εκτέλεσης της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων, για απότιση φόρου τιμής για τους Καλαβρυτινούς Μάρτυρες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους αρχαιολόγους του μουσείου και την θεατροπαιδαγωγό κα. Γιούλη Δούβου για την θερμή υποδοχή του σχολείου μας, την άψογη ξενάγηση στο χώρο του μουσείου αλλά και την άρτια υλοποίηση του βιωματικού προγράμματος που ξύπνησε μνήμες και δημιούργησε συναισθήματα συνυφασμένα με το συγκινησιακό κλίμα αυτής της περιόδου.

Comments are Closed

error: Content is protected !!