Συμμετοχή στο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Σπόροι Σοφίας για Πόρτες Ανοιχτές»

Στα πλαίσια της θεματικής προσανατολισμένης στην τοπική ιστορία, στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση αλλά και στα πλαίσια της διδασκαλίας των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, το σχολείο μας και συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Αιγείρας με προτροπή της εκπαιδευτικού του σχολείου μας κα. Αργυροπούλου Μαρίας συμμετέχουν στο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Σπόροι Σοφίας για Πόρτες Ανοιχτές» της Δ.Δ.Ε. Αχαΐας δια του Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Η αρχική φάση του προγράμματος περιλάμβανε ένα δίωρο εργαστήριο στο σχολείο με την προγραμματισμένη επίσκεψη την 1η Δεκεμβρίου 2021, της θεατροπαιδαγωγού  και συνδημιουργού του προγράμματος κα. Γιούλη Δούβου.

Ο τίτλος της αρχικής φάσης ήταν: «Να ζήσεις!» και περιλάμβανε βιωματικές και θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου με τη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών της Β΄ τάξης Λυκείου υπό την καθοδήγηση της θεατροπαιδαγωγού κα. Γιούλης Δούβου σε θεματική σχετικά με το τραγικό γεγονός του ολοκαυτώματος ιδιωμένο από την οπτική πλευρά των παιδιών.

Συνοψίζοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την θεατροπαιδαγωγό κα. Γιούλη Δούβου για την άψογη συνεργασία και καθοδήγηση των μαθητών κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος αλλά και την δημιουργία συναισθημάτων κατάλληλων για την απόκτηση αξιών και δικαιωμάτων.

Comments are Closed

error: Content is protected !!